Supervisie

Effectiever werken kun je leren. Zeker, je bent deskundig en ervaren. Maar toch kun je mogelijk meer bereiken in je werk dan je nu doet. Misschien is een andere methode doeltreffender, of heb je meer resultaat als je anders in je werk gaat staan. Juist omdat je zoveel van je werk houdt, is het de moeite waard je doelmatigheid te blijven verbeteren en weer meer werkplezier en inspiratie terug te krijgen.

En daarbij help ik je graag in een supervisie traject. Supervisie houdt je een spiegel voor over de verstrengeling van denken, voelen en handelen in je dagelijks werk. Je leert hierover na te denken, jezelf vragen te stellen. Juist omdat je met mensen werkt is het nodig je bewust te zijn van situaties die je moeilijk vindt. Door met je eigen oplossingen te komen blijf je bij jezelf.

Supervisie is een leertraject voor mensen die met mensen werken zoals leidinggevenden, leraren, groepswerkers of artsen. Het kan met één deelnemer, maar ook met meerdere. Het voornaamste doel is dan dat de deelnemers van -en door- elkaar leren. Bijvoorbeeld door te horen hoe de ander een vraagstuk aan zou pakken. Ook de interactie in de groep draagt bij aan het leerproces: hoe gedraag ik me in een groep en wat zou ik anders willen?

 

  • Bij de individuele supervisie is er één supervisant en één supervisor.
  • Bij de triadische supervisie zijn er twee supervisanten en één supervisor.
  • Bij de groepssupervisie zijn er meerdere supervisanten en één supervisor.