Solliciteren en netwerken

Je hebt het nodig om je plek op de arbeidsmarkt te veroveren. En het is te leren! Solliciteren en netwerken is ook een kwestie van moed houden en doorzetten. Wil je écht de baan van je dromen? Dan gaan we aan het werk!

Klaar voor de arbeidsmarkt?
Voor je gaat solliciteren en netwerken kijken we of je echt klaar bent voor de arbeidsmarkt. Want pas als je weet wat je kunt en wat je wilt, heeft solliciteren en netwerken zin. Gaan je ogen sprankelen als je vertelt over jouw favoriete baan of werk? Dan ben je zover. Is dat nog niet zo? Dan gaan we je eerst ‘arbeidsmarktklaar’ maken.

Je persoonlijke arbeidsmarkt
Dat doen we door je persoonlijke arbeidsmarkt én je netwerk in kaart te brengen. En door je cv toe te spitsen op je droombaan. Daarna train ik je in het naar buiten treden met je profiel: naar netwerkcontacten en sollicitatiegesprekken. Het solliciteren en netwerken is dan eigenlijk al begonnen. Ook via social media…

Social media
Steeds meer mensen vinden nieuw werk door te netwerken via de social media. En steeds meer organisaties gebruiken social media om nieuw personeel te werven. Het is goedkoop, snel en effectief. Dus is de keuze snel gemaakt: jij bent gewoon online.

LinkedIn
Je LinkedIn profiel maakt in één oogopslag duidelijk wie jij bent en wat jij nu betekent op de arbeidsmarkt. In dat profiel staat jóuw unieke werkervaring. Jij vindt die misschien heel gewoon, maar juist dat is het teken dat je werk helemaal jouw ding is. Iedere werkgever ziet dat meteen. Je zet je profiel in waar nodig. Je stuurt het op, je zet het in je sollicitatiebrieven. Je bent er trots op.

Je cv in 15 seconden
Lezers lezen een cv in hooguit 15 seconden. Daarom moet het kort, krachtig en slim geschreven zijn. Daar help ik je bij. Ik heb de kunst geleerd van Aaltje Vincent: dé jobmarketeer van Nederland. Al sinds 2002 inspireert Aaltje mij met haar kijk op het vinden van werk: voor welk probleem ben jíj de oplossing?  Haar boeken gaan al jaren als warme broodjes over de toonbank. Lees vooral haar boek:

•    ‘Jobmarketing 3.0′

Zie ook www.aaltjevincent.nl.

Voor welk probleem ben jij de oplossing?
Je zocht misschien altijd vanuit het principe ‘Welke organisatie heeft iemand nodig?’. Nu doe je dat andersom… jij hebt scherp wat je wilt en zoekt daar jóuw organisatie bij. Dat geldt ook voor de juiste werkkring. Dus: ik heb dít te bieden en hoe kom ik bij die organisatie in beeld waar ik graag wil werken?

Jouw ideale baan
Outplacement