Mindfulness en ACT

Introductieworkshop ‘Wat kan Mindfulness voor mij betekenen?’

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode in het verlagen van stressklachten. In deze introductieworkshop krijg je een ‘proeverij’ voorgeschoteld met een aantal basisoefeningen uit de Mindfulnesstraining zodat je zelf kunt ervaren of Mindfulness iets voor je is.

Mindfulnesstraining ‘Stress is all in the game’

Heb je al van alles geprobeerd om meer ontspannen door het leven te gaan? Herken je dat je opgetogen was over hoe goed je bezig was? En dat je daarna toch weer in de valkuil van je automatismen bent getuimeld?
Mindfulness (of: Aandachttraining) is een andere benadering: hier ga je juist naar het moment van de stresservaring toe en stelt je er helemaal voor open. ‘Stress is all in the game’

Op 28 februari 2020 start de volgende training.

Mindfulnessvervolg ACT-training voor Lichter Leven

Als Vervolg op Mindfulness is de ACT-training voor Lichter Leven aan te raden. ACT betekent Acceptance and Commitment Therapy en is zo’n 15 jaar geleden in Nederland geïntroduceerd. In de Mindfulnesstraining oefende je de open en milde aandacht voor alles wat zich aan je voordoet. In de ACT-training ga je nog wat verder.

Op maandagochtend 24 februari start de ACT-training.

Mindfulness ‘Tankstation’

Heb je de 8 weekse Mindfulnesstraining gevolgd en wil je graag blijven oefenen? Dan kun je één keer per maand op zaterdagochtend aansluiten bij het Mindfulness ‘tankstation’. In twee uur ‘tank’ je even weer ‘bij’.

Meer lezen over Mindfulness’tankstation’.

MindfulYoga

Is een 8-weekse Mindfulnesstraining voor jou nog een brug te ver? Of heb je al eens een Mindfulnesstraining gevolgd en zoek je een manier om je beoefening te onderhouden? Dan is een uurtje per week MindfulYoga een ideale mogelijkheid. Met aandacht bewegen, je grenzen respecteren en bewust zijn van je ademhaling. Dit is de basis voor een ontspannen geest in een ontspannen lichaam.

Heb je belangstelling?
Op maandagmiddag geef ik de cursus bij Fitnesscentrum Sportique in Bovensmilde.
Op donderdagavond kun je meedoen aan de wekelijkse MindfulYoga-les in Assen-Centrum.

Mindfulness-oefendag

Heb je behoefte aan een dag waarin je écht tot rust komt en weer op kunt laden? Dan ben je welkom op de eerstvolgende stiltedag.

Mindfulness bij Verlies en Verandering

Zijn er grote veranderingen in je leven opgetreden? Ben je misschien werkloos geraakt? Is er een ernstige ziekte bij je geconstateerd? Of is een dierbare naaste gestorven? Weinig in je leven is dan nog vanzelfsprekend. Je zoekt naar houvast om je veranderde leven vorm te geven en te leren leven met de pijn van het verlies. Na de eerste periode van rouw kun je deel gaan nemen aan de ‘Mindfulness bij verlies en verandering’

Als er een basisgroepje van 4 deelnemers is gevormd, wordt de training gepland.