Mindfulness bij Verlies en Verandering

Zijn er grote veranderingen in je leven opgetreden? Ben je misschien werkloos of arbeidsongeschikt geraakt? Is er een ernstige ziekte bij je geconstateerd? Of is er een dierbare naaste gestorven? Weinig in je leven is dan nog vanzelfsprekend. Je zoekt naar houvast om je veranderde leven vorm te geven en te leren leven met de pijn van het verlies. Na deze eerste periode van rouw kun je deel gaan nemen aan de training Mindfulness bij Verlies en Verandering. De deelnemersgroep bestaat uit met mensen die op zoek zijn naar een nieuw evenwicht in hun leven na een verlies.

Levenshouding
We oefenen in het ruimte maken om de pijn en het verdriet toe te laten. Zodat de pijn van het verlies niet overgaat in lijden dat het hele leven aantast. Juist door het toestaan van deze gevoelens ontstaat een levenshouding waar plaats is voor verdriet én vreugde, tegenslag én opluchting. Het leven krijgt een andere dynamiek.

Relatie met jezelf
In de training kun je ‘een vriend voor het leven’ ontdekken: door Mindfulness te beoefenen ga je naast jezelf zitten met aandacht en mededogen voor alles wat er in je leeft. Je ontwikkelt een vriend-elijke (geen typefout) verstandhouding met jezelf en zo kun je de emoties en lichamelijke gewaarwordingen ervaren op het moment dat ze zich aandienen.

Levensstroom
Met Mindfulness kun je ziekte, verandering en verlies integreren in je leven. Je maakt er ruimte voor en laat de stroom van het leven door je heen gaan.

Belangstelling?
Wil je weten of deze Mindfulnesstraining op dit moment geschikt voor je is? Meld je dan aan voor de Introductieworkshop Mindfulness of neem contact met me op voor een kosteloos kennismakingsgesprek.