Inspiratie

Je bent nu aangekomen op het poëtische deel van deze website. Klik gerust snel weg als je daar niet zo veel mee hebt. Maar ben je wel nieuwsgierig naar wat mij bezielt, lees dan toch even verder. Want hier gaat het over mijn inspiratie… over groei, ‘vanuit de modder, omhoog naar het licht’… zoals een waterlelie dat doet… of de lotusbloem. Vanuit de bodem in de diepte werkt zij zich een weg omhoog door het troebele water…

… breekt door het wateroppervlak en vormt daarboven een wonderschone bloem… Een waterlelie, een lotusbloem, Ita is toch geen hovenier? Daar heb je een punt… maar herken je net als ik iets in de levensweg van deze prachtige bloemen? Herken je je eigen levenspad? De waterlelie staat voor het respect dat ik heb voor jouw oorsprong. En voor de route die je hebt afgelegd om hier te komen. Op deze plek, het begin van jouw weg naar de toekomst.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Lees dan hoe de schoonheid van de waterlelie mij inspireert om jou te begeleiden op je zoektocht naar nieuwe bloei in je werkende leven.

Het gedicht van het verlangen van de lotus (voor wie wil)