Leren samenwerken…

Ik heb een grote groep beginnende medewerkers die met elkaar moeten leren samenwerken… weet jij een aanpak? (Directeur, 45 jaar).

Hier staat ‘feedback’ centraal. Feedback kunnen geven en ontvangen staat aan de basis van een goede en prettige samenwerking. Maar… het is zo simpel nog niet. Hoe kun jij er als hoofd van een aantal teams nou voor zorgen dat je medewerkers echt leren samenwerken? Ik heb daarvoor een speciale werkvorm: wandelintervisie oftewel wandelend leren.

Je medewerkers worden letterlijk het bos in gestuurd. Ze gaan wandelen in tweetallen met een aantal vragen op zak als huiswerk. Door deze te bespreken, leren ze elkaar beter kennen. Verder nemen ze een aantal lastige situaties uit het dagelijkse werk door.

Na de wandeling komen er voorbeelden aan de orde in de complete groep. De collega’s geven elkaar tips en adviezen.

Je mag hulp vragen, en het helpt om met een ander moeilijke situaties in je werk te bespreken. Dat is de boodschap van deze intervisie. De medewerkers leren dat ze voor zichzelf mogen praten, en dat hun vraag dus mag beginnen met ‘Ik…

Na de wandelintervisie durven de collega’s elkaar eerder op te zoeken en aan te spreken. Ze hebben nu geleerd hoe dat moet…het kan echt: wandelend leren samenwerken.

Deze leidinggevende heeft twee groepen van zes medewerkers laten meedoen aan tien intervisiebijeenkomsten in een half jaar tijd.

De leidinggevende zelf:

  • een aantal medewerkers werkt duidelijk beter samen
  • anderen hebben nog meer tijd nodig en willen dieper ingaan op zichzelf
  • er is een ontwikkelingsproces op gang gekomen waar we als organisatie mee verder willen.