Na reorganisatie en fusie: toch ontslagen…

Na negen jaar overeind blijven in reorganisaties en een fusie, ben ik toch nog ontslagen. Ik moet het inkomen verdienen voor mijzelf en mijn twee dochters. Wat nu? (vrouw 47 jaar)

In deze onzekere periode heb je houvast nodig. Ik geef duidelijke kaders zodat er structuur komt in je dag. Het is zaak nu zekerheid in jezelf te vinden. En dan op ontdekkingsreis te gaan naar de plek die bij jou past!

Ik geef je opdrachten mee. Iedere twee weken spreken we elkaar. Alles kan besproken worden. Steeds meer tekent zich af welk werk bij jou past. Dat geeft hoop en vertrouwen. Ondertussen spiegel ik je in jouw overtuigingen en doen en laten. Zo leer jij jezelf beter kennen. En maakt creatieve CV’s en sollicitatiebrieven. Voert sollicitatiegesprekken in je oude vertrouwde beroep. Steeds meer merk je: dit is het niet meer. En besluit tot een loopbaanswitch.

Je oriënteert je op het volgen van een studie. En vindt de vakopleiding waar je warm van wordt. Vanaf dag één voel je je daar als een vis in het water. Je staat midden in het leven. In dít werk wil je groeien en steeds beter worden.

Nu is de opleiding bijna afgerond, met goed gevolg. Binnenkort ga je als freelancer aan de slag!

Deze cliënte stapte, na 18 maanden en een combinatie van 15 gesprekken en tussendoor e-coaching, vol zelfvertrouwen een nieuw vakgebied in.

De cliënte zelf:

  • ik heb veel gehad aan de heldere en invoelende aanpak in de beginsituatie;
  • ik ben gestimuleerd om mijn eigen (rouw)proces door te maken en er doorheen te komen;
  • door de focus op het einddoel te houden heb ik mijn eigen weg kunnen bepalen;
  • ik ben heel tevreden over de begeleiding door Ita en natuurlijk over het eindresultaat!